Veilig Chatten met vreemden

Tip 1: Weet wat je deelt

Veilig daten begint met verstandig omgaan met je privé-gegevens. Geef niet direct je achternaam, adres of andere contactgegevens. Wij adviseren tegen het delen van zulke persoonlijke gegevens totdat je langer met iemand aan het chatten ben.

Tip 2: Maak nooit geld over

Komt de persoon waarmee je aan het chatten bent met een zielig verhaal over een bevroren bankrekening, een erfenis of een ziek familielid waarvoor hij of zij geld nodig heeft? Maak dan niet zomaar geld over maar meld dit direct aan ons!

Tip 3: Ga niet weg van de beschermde omgeving van de chatsite

Oplichters proberen je vaak weg te halen uit de beschermde omgeving van de datingsite. Zo kan een chatsite je niet meer waarschuwen op het moment dat zij erachter komen dat een profiel nep / fake is. Ga dus niet in op verzoeken om via socialmedia, email of andere kanalen te chatten / communiceren totdat je zeker weet met wie je te een chat gesprek heb.

Tip 4: Spreek altijd af op een veilige plek

Wij raden ten strengste aan om de eerste ontmoeting op een veilige plek te houden. Zorg ervoor dat er genoeg omstanders zijn bijvoorbeeld in een club of café. Mocht je de situatie niet vertrouwen, blaas dan de afspraak af. Er zijn genoeg andere vreemden om mee te chatten op de website!